skip to Main Content

Pure Logic is the Ruin of the Spirit!

Blaane Brand Org.

Merkevarearkitektur er som ordet beskriver hvordan merkevaren er designet for å lykkes, hvem den skal stå sammen med og om hvem står bak,
eller foran.

Det er vanskelig nok med alle de ulike ordene og alle bransjers ønske om å snakke sitt språk og gjøre seg attraktive og annerledes. Ingen bransjer er spesielle, de har bare forskjellige roller. Derfor har vi i Blaane GGB utviklet en modell for organisering av de ulike begrepene og oppgavene de skal ta ansvaret for.

Main Brand. Dette er det viktigste navnet og avsender, langt eller kort, spiller mindre rolle.

Hensikt. En rasjonell tilnærming for vårt eksistensgrunnlag og utgangspunkt for selskapet, hvem vi er til for og hva vi har tenkt å tilby dem. Visjon. Hvordan vi vil det skal være i vår verden – dvs den verden og relasjon vi har felles.

Verdier. Hvordan vi skal møte og behandle hverandre. Verdiene er det vi styrer med og som hjelper oss i alle beslutninger.

Konsept. Dette har vi valgt å kalle for ”kladden” og underlaget for enhver idéutvikling. Sterke konsepter er ofte ”campaignable” og kan utvikle seg over flere år og til ulike flater.

Payoff. Eller det vi ofte kaller Tagline eller Slagord er vårt løfte oppsummert i en setning. Noen ganger opplevd som en Parole – eks Just do it! Et varemerke kan gjerne ha ulike slagord, men det kan være grenser for hvor mye vi skal gå rundt å huske på, så vi anbefaler oftest bare å ha ett. Som for eksempel vårt eget – Guiding Great Brands!

Second Brands. Nesten uten unntak har vi flere produkter og avsender-identitet. I valg av navnestrategi trengs det å avklare familielikhet eller ikke i det hele tatt.

Kanaler. Dette er og ofte identifisert som media eller flater. Noen ganger er emballasje den viktigste flaten i møte med brukeren. Flaten er ofte den eneste muligheten et produkt har til å nå sitt marked i en urskog av ulik emballasje og plassering i hyllene. TV, radio, nett, sosiale medier, aviser, magasin, utendørs, word of mouth og word of experience er alle flater og kanalvalg som hver for seg må finne sin rolle i den mediestrategien vi velger. Alle kan ikke si det samme, og hver seg har kanalene ulik styrke og påvirkningskraft. Vi er ikke i samme modus når vi leser avisen som når vi surfer på nett eller på sosiale medier.

Blaane Brand Org. setter merkevaren inn i en sammenheng og skaper logikk og forståelse for ledelse og for alle som er involverte.

Back To Top